Prajitura cremoasa

de luminita20_2006 in Prajituri, 15 Iul 2010 | 18777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -blat pandispan:
  •  -6 oua
  •  -6 linguri de zahar 
  • -4 linguri faina' 
  • -2,5 linguri cacao
  •  -1lingurita praf de copt 
  • Crema 1
  •  - 200 gr unt 
  • -300 gr crema de nutella
  •  -1 galbenus
  •  -150 gr frisca lichida 
  • CREMA 2 
  • -150 gr frisca lichida
  •  -200 gr iaurt
  • 100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
  •  -100 gr zahar
  •  -1 plic gelatina 10gr
  • -zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.

CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.

Crema 2: Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor. Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate.

Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

16.07.2010, 07:06

ce suuper! ce creme!.bravo lumi, neata,

luminita20_2006 1

16.07.2010, 12:33

mulstumesc fetelor...dragute ca intodeauna

nadina73 1

17.07.2010, 17:55

super trebuie sa fie e la favo deja 5 furcu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa